Skal du have ny bærbar computer? Her er 3 gode råd

En bærbar computer bliver benyttet til mange forskellige ting, og dette er blandt andet gældende for online bingo, programmering, skole, arbejde og meget andet. Derfor er det også vigtigt at have fundet den rette bærbare computer, og hvordan man gør det, gives der tre gode råd til i denne guide.

Vælg en passende skærmstørrelse

Først og fremmest er det vigtigt, at man vælger den helt rette skærmstørrelse, og de langt mest populære skærmstørrelser er i intervallet 14-16 tommer. Det er blandt andet grundet, at de er lette at pakke sammen i en taske, rygsæk eller lignende. Herudover er disse modeller også netop store nok til, at de kan indeholde komponenter med tilpas høj ydeevne, så computeren stadig arbejder i en god hastighed, selvom delene er fordelt ud over et forholdsvist småt område. Hvis man skal game, redigere i videoer og billeder, kan det være en fordel med en lidt større skærm, således man lettere kan følge med og får en bedre oplevelse.

Overvej typen af harddisk

Der findes flere forskellige typer af harddiske, og den gamle traditionelle harddisk kan byde på meget lagring for pengene, hvilket vil være at foretrække, hvis man er på budget. Et alternativ til denne variant er en nyere harddisk, der kaldes Solid State Drive, der ikke har nogle bevægelige dele i sig. Den spejler herudover computerens indhold frem for at gemme det, hvilket giver den fordel, at computeren stadig arbejder hurtigt, selvom der er meget data, der skal lagres. Ydermere giver denne type af harddisk den fordel, at computeren vil være mere modstandsdygtig over for stød, hvilket også kan være en god fordel.

Er det vigtigt med god skærmopløsning?

Især hvis man vil streame, game, arbejde med film, redigere i billeder og lignende, er det vigtigt at have en god skærm med en god skærmopløsning. Når man er på jagt efter en ny skærm, er det vigtigt at holde øje med opløsningen og typen af teknologi, skærmen benytter. Langt de fleste skærme har HD-opløsning, hvilket er lige under Full HD, der har dobbelt så mange pixels som den normale HD-opløsning. Man kan også få fire gange så mange pixels i form af Ultra HD, hvilket giver de skarpeste billeder. I forhold til teknologier er der to forskellige, hvilket er gældende for TN og IPS. En skærm med TN reagerer oftest hurtigt, mens farverne dog kan forringes, når man ser fra forskellige visningsvinkler. IPS har en lidt bedre farveopløsning, og den varierer ikke specielt meget i farver i forhold til visningsvinkel, hvilket også er en fordel ved hverdagsbrug. Skal man redigere videoer og billeder, anbefales det, at man erhverver sig en computer med IPS-teknologien.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen