Inspiration til indretning på altanen

Allerede i marts måned, når dagene bliver længere, og der kommer forårsdage, så er vi allerede begyndt at glæde os til sommer. Det må man også gerne efter en lang vinter. Og når det er sommer, så vil man gerne være ude, så meget som det er muligt. Det gælder for eksempel ved måltider, når vi har en ven/veninde over, når vi taler i telefon, ja, selv hvis vi arbejder, og der er mulighed for det. Et af de oplagte steder til at opholde sig ude er på ens altan, hvis man bor i lejlighed eller har en altan monteret på sit hus. Og i år skal det være ekstra indbydende, men også praktisk. Hvordan får man lige det til at lykkes? Læs mere herunder.

Sådan kan du indrette din altan

Altaner er oftest ikke så store, som man kunne håbe på. Så derfor må man tænke i kreative løsninger, hvis man vil have alle ens drømme og krav opfyldt der. Og hvis man har en stor altan, så er der ikke så meget plads alligevel, fordi ambitionerne bare bliver større. Derfor får du her råd til, hvordan du kan udnytte kvadratmeterne på din altan:

 • Lav møbler med opbevaring i. Her kan du opbevare hynder, puder og tæpper eller måske ekstra krukker til altanen. Du kan for eksempel få en bænk eller et bord med opbevaring i.
 • Lav en urtehave langs væggen eller en af siderne på altanen. Du kan finde et hegn og køre langs op ad væggen. Her kan du med kroge hænge små krydderurter og blomster. Derved får du udnyttet pladsen i højden. I den forbindelse kan du også supplere med blomsterkasser, som hænger uden for altanen, og derved ikke fylder inde på gulvarealet.
 • Et slå-ud-bord. Dette kan altså slås ud, når det skal bruges og slås ned, når du vil have mere plads på altanen.
 • Vaskestativ som kan tages ned og op. Dette kan gøres meget simpelt. Hav noget at hænge tørresnore op på i begge ender, og tag snorene ned, når tøjet ikke skal hænge til tørre.

Drømmer du om at få en altan kan du få mere information om altaner.

Dyrk spiselige planter

En af fordelene, der er ved sommer, er, at vi kan få meget smagfuld mad. Det kan vi blandt andet få fra krydderurter eller andre spiselige planter som tomater, jordbær, agurker og lignende. Når der ikke er frostvejr, har disse bedre vilkår for at vækste. Du kan også have et citrustræ eller appelsintræ, hvilke er blevet meget populære. Skal du skabe de helt rette vilkår, kan du også investere i et minidrivhus. Det kan være det mere eksklusive af slagsen med glas, eller blot et lille plastik drivhus, som kan pakkes væk om vinteren.

0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til shoppen
   Calculate Shipping