Giv dit trægulv et helt nyt look med gulvafslibning

parquet-616178_1920Det er ingen hemmelighed at trægulve har en tendens til at se medtagede ud med tiden. Dette skyldes de mange hakker, ridser og revner trægulvet er modtageligt overfor, med mange beboere i hjemmet, samt det faktum at de færreste prioriterer plejning af deres trægulv. Efter en årrække er dette sjældent kønt at kigge på, og mange kan have svært ved at genkende deres gamle trægulv igen. Mange overvejer derfor straks udskiftning af gulvet, dog er dette langt fra den første og bedste løsning. Er dit gulv præget af slitage, og er der råd for en gulvafslibning, så bør du bestemt tage denne mulighed i betragtning. Med en gulvafslibning er du i stand til at vække helt nyt liv i dit hjem, idet dit trægulv endnu engang er pænt at kigge på, hvilket både er langt billigere og hurtigere end en komplet udskiftning af dit trægulv.

Slip af med slitagen
Når du tager en gulvafslibning i betragtning som det næste foretagende for dit trægulv, så kan du roligt glæde dig til at slippe af med al slitagen du til dagligt kigger på. Her er det især familier med spædbørn, hunde eller katte som oplever at deres gulve fra den ene dag til den anden pludselig ser helt anderledes ud, grundet de mange skabe og spidse genstande samt uheld, som trægulvet udsættes for. Dog kan netop disse familier nyde godt af et trægulv der er i stand til at modtage afslibning et utal af gange, hvorefter man blot tyr til en lidt mere dybdegående metode, nemlig gulvafhøvling. En komplet gulv udskiftning behøver bestemt ikke være første prioriteten, og ønsker man blot at slippe af med de overfladiske hakker, ridser mm. så er en gulvafslibning det ultimative valg for netop dette.

Genopnå træets naturlige farve
Udover at du er i stand til at fjerne den værste slitage, så vil du også være i stand til at genopnå jeres trægulvs naturlige farve. Her er det tit i sammenspil med den rette efterbehandling, men som udgangspunkt vil i være i stand til at få et helt “nyt” gulv, ved at vælge en gulvafslibning. Dette er selvfølgelig en glæde i sig selv, da i sparer en hel del penge holdt op imod omkostningerne for at få lagt et nyt gulv, derudover vil jeres trægulv stadig den charme som da i første gang så det. Med en gulvafslibning er der altså tale om at enten genfinde eller finde et helt nyt look, som jeres trægulv vil kunne pryde jeres hjem med.

Vælg det den rette efterbehandling
Ønsker I at gå en helt anden vej med gulvets look, så er det netop her at efterbehandling kommer jer til gode. Med den rette efterbehandling er I i stand til at fremhæve bestemte toner og nuancer, samt gøre overfladen mat, halvblank eller blank, alt efter hvad I er til. Er jeres trægulv eksempelvist lyst træ, og ønsker I at forstærke netop denne nuance, så er det en god idé at efterbehandle med olie med hvidpigmentering, ligeledes kan du også vælge en olie uden, som netop undlader at frembringe det lyse i træet. Ligeledes kan du selv vurdere om gulvet skal lakeres mat, halvblankt eller blankt, alt efter hvilken stil du ønsker at prøve kræfter med. Der findes også mulighed for lud og sæbebehandling, som kan give dit trægulv et mere rustikt udseende, i så fald at du ønsker et mere nordisk inspireret trægulv.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen