Er det på tide at udskifte computeren? Så læs med her

Rigtig mange danskere bruger deres computer hver dag. Hvad end det er til studiebrug, til arbejde, til at se en serie, til at spille et spil eller til noget helt femte, så bliver en computer tændt stort set hver dag rundt omkring i de danske hjem. Mange benytter den computer, de har haft de sidste mange år, men på et tidspunkt er det altså på tide at udskifte maskinen med en nyere model. Læs med her og bliv klogere på, hvornår det er på tide at udskifte computeren, samt hvilke egenskaber du skal gå efter.

Invester i en bærbar computer, der holder strøm en hel dag

Hvis du ofte bruger computeren, når du er på farten, er det vigtigt at gå efter en bærbar computer, der holder strøm i lang tid. Mange ældre computere er afhængige af at være tilkoblet strøm hele tiden for at fungere, og det er bare irriterende at skal være afhængig af at have en stikkontakt i nærheden – især hvis man pendler til og fra arbejde eller studie, og gerne vil udnytte tiden i toget eller bussen.

Få en skærm, der viser farverne, som de er, og som gør billeder skarpe

Hvis du går meget op i fotografering, film, billedredigering og generelt er kreativ og arbejder på din computer, kan det godt betale sig at købe en computer, der har en speciel skærm. Nogle MacBooks har en helt speciel skærm, der fremhæver farverne og viser dem mere virkelighedstro end andre skærme, og billederne ser vildt skarpe ud på sådan en skærm. Sådan en skærmm

Vælg en computerstørrelse efter dit behov

Der findes mange forskellige behov for bærbare computere, og hvor stor skærmen og selve computeren skal være, er derfor også meget individuelt. Nogle har behov for en stor skærm, eksempelvis fordi de skal have mange programmer åbne på samme tid på grund af arbejde, og har behov for at skulle kunne have to ting åbne ved siden af hinanden på samme tid. Andre har behov for en computer, der er så lille som mulig, fordi de altid har den med på farten, og ikke gider at slæbe på en stor og tung computer. Studerende, som eksempelvis kun bruger computeren til at skrive noter til forelæsningerne og lave afleveringer på, har ikke behov for en særlig stor computer, men det kan være irriterende og langsommeligt at skrive på et tastatur, der er alt for lille. Derfor vil en mellemting være god til studerende.

Tænk over, hvor meget plads der er på harddisken

En anden ting, der kan være en indikation på, at det er på tide at udskifte computeren, er, hvis computeren hele tiden melder, at harddisken er fuld. Det er altid en god idé at have backup af billeder og andre filer på en ekstern harddisk, og eventuelt også i en sky, men hvis computerens harddisk er så lille, at der stort set ikke kan være noget på den, kan en computer med et større drev være en god idé. Tænk over, hvor meget plads der er på computeren, inden du køber en ny. Sammenlign lån og find hurtigt penge til en ny computer.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen